Burn-out preventie

Volgens TNO kampten in 2019, nog voor de corona pandemie, van alle 100 werknemers in Nederland er 17 met burn-out klachten. Als werkgever wilt u graag weten: ‘wie van mijn werknemers hoort in deze groep?’ Mogelijk zitten er van deze 1 of 2 mensen ziek thuis. Maar de rest is nog ogenschijnlijk ‘gewoon’ aan het werk, maar kan ieder moment omvallen. En dat is het begin van een langdurende, vervelende en kostbare periode.

Cijfers
- 17% van alle werknemers kampt met burn-out klachten (cijfers TNO over 2019);
- De periode van klachten tot daadwerkelijk uitvallen met een burn-out is langer dan 6 maanden;
- Het werkvermogen en de efficiëntie van een medewerker met burn-out klachten neemt af tot 50%;
- Een medewerker die met burn-outklachten uitvalt is gemiddeld 11 maanden uitgeschakeld;
- Kosten per uitgevallen medewerker met burn-outklachten bedragen tussen 120.00-150.000 euro (afhankelijk van functie en salaris);
- Schade door burn-outklachten is jaarlijks omgerekend 9.100 euro per medewerker (alle medewerkers!) per jaar.

We bieden een preventie training aan voor bedrijven en teams. Daarin maakt de psycholoog een analyse van de mate van stress van het personeel en koppelen we dit aan de verschillende fasen van burn-out. Er volgt een preventieadvies. Tevens wordt door middel van de coping (=hoe ga je met stress om) in beeld gebracht van de werknemers. Vervolgens volgt een bokscoachtraining waarin het gedrag van de medewerkers wordt gespiegeld en uitgedaagd door de sportcoach.